Referenties

“Op het einde van mijn cursus realiseer ik me wat ik altijd over de jaren heen gemist heb… de mogelijkheid om binnen enkele minuten om te schakelen van een spannende (stressvolle) situatie naar het creëren van rust in mijzelf.. met als resultaat een bewuste keuze te kunnen maken die bij mij past. Mijn keuze. Daarnaast heeft het mij een manier gegeven om in rust mensen echt  te leren kennen en dit terug te zien in de vormen van communicatie – luisteren en antwoord geven.

Peggy Carlier is een bijzondere docent die weet hoe bij elke cursist tot de kern te komen.

Minfulness is een aanrader om jouw leven bewuster te maken.

Dank je Peggy voor wat je mij gegeven hebt.”

- Bernadette -

“Ik begon aan deze groepscursus, omdat mijn dochter dezelfde cursus individueel ging volgen en ik graag wilde begrijpen wat het met haar zou doen, zodat ik haar eventueel beter kon begeleiden.

De cursisten in mijn groep hadden allen zeer verschillende redenen om er aan deel te nemen, maar Peggy wist heel goed bij ons allen de gevoelige snaar te raken en datgene naar boven te halen, waaraan gewerkt moest worden. Zij gaf ons gerichte opdrachten (huiswerk) en handvatten, om thuis mee aan de slag te gaan. Uiteraard ging ieder op zijn eigen manier daarmee om, afhankelijk van hoeveel tijd ieder bereid was erin te stoppen. Die tijd moet je echt nemen cq maken, dat vond ik wel moeilijk.

In de eerste instantie zag ik nogal op tegen het meditatieve gedeelte van de cursus (ik val altijd gewoon in slaap), maar heb dat uiteindelijk toch juist heel plezierig gevonden! Ook de ‘stiltedag’ vloog om en gaf mij veel energie.

Peggy heeft een plezierige uitstraling en stem, waardoor je geconcentreerd blijft en zonder gêne je openstelt in de groep.”

- Digna -

“Ik startte met de mindfultraining vanuit de intentie om het ook maar eens een keer te ervaren. Het bleek een groot geschenk. Peggy begeleidt de groep door steeds het voorbeeld voor te geven. Op een oordeelloze, liefdevolle en gelijkwaardige manier benadert zij alles wat er voorbij komt in het proces. Daardoor kan jij dat ook doen. Het leren kijken naar wat er in je speelt en dit dus niet weg te drukken, te veroordelen, buiten te sluiten of je ermee te vereenzelvigen, heeft voor mij grote betekenis. Ik ervaar meer vrijheid en vertrouwen in mijn dagelijkse leven (privé en als professional) en geloof dat elk mens deze stap naar ‘jezelf zijn’ cadeau zou moeten doen.”
- Sander -

“De mindfullness lessen geven mij nog dagelijks help in elke situatie. Het genieten van dingen zoals ze op dit moment zijn maakt dat ik erg kan genieten en het geeft me veel rust. De manier waarop Peggy vragen stelt is erg leerzaam. De onderzoeksvragen zorgen ervoor dat je doordenkt over het antwoord wat je geeft. Dit heeft mij inzicht gegeven waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe en hoe en waarom ik bepaalde dingen ervaar.”
- Kimke -

“Peggy Carlier wist  keer op keer met milde, vriendelijke aandacht en met humor de knelpunten die ik bij mezelf tegenkwam samen met mij op heldere wijze te bekijken. Hierdoor heb ik geleerd om ook zelf meer met milde en vriendelijke aandacht te zijn met wat is . Ik deed en doe nog steeds aan meditatie, maar het bijzondere aan de MBSR vind ik nou juist dat het je leert bewuste aandacht te geven aan alle dagelijkse handelingen waardoor je niet zozeer aan mindfulness doet, maar steeds meer mindful bent. Met alle positieve gevolgen zoals meer rust ,acceptatie en helderheid van dien.”
- Paul -

“De eerste paar keren voelden het onwennig maar Peggy wist me op een veilige een aangename manier kennis te laten maken met mindfulness. Nu, ruim 1,5 jaar laten, heb ik nog steeds baat bij de training. Het heeft me bewuster gemaakt van mijn gevoel, gedachten en wat er in mijn lijf gebeurt. Ik sta nu bewuster en rustiger in het leven.”
- Astrid -

“Met zeer veel plezier hebben Norbert (mijn man) en ik de mindfulness training bij Peggy gevolgd. Het was naast zeer leerzaam, ook heel fijn om zo’n soort training met elkaar te doen. Met name, omdat je elkaar dan ook thuis kunt stimuleren om e.e.a. toe te passen. En natuurlijk heerlijk om Peggy als begeleidster/trainer te hebben. Wij kunnen het een ieder aanraden die graag wat meer rust en ruimte voor zichzelf wil creëren en dit toe wil passen in zijn/haar dagelijkse leven. Daarnaast is het heel prettig om in een fijne ruimte je zo snel veilig en vertrouwd te voelen en waar je gewoon jezelf kan en mag zijn!”
- Bianca -

“Het volgen van de Mindfulness bij Peggy bracht mij rust, zelfreflectie, energie en inzicht. Alle tools van de training zijn door jezelf toe te passen in gezin, relatie en werk, een aanrader voor wie vooruit wilt.”

- Nicole -

Pin It on Pinterest