MINDFULNESS VOOR VOLWASSENEN

Mindfulness voor volwassenen gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren en je ontspant gemakkelijker. Je leert je emoties te herkennen en te erkennen, waardoor je er minder door meegesleept wordt. Mindfulness zorgt ervoor dat de geest rustiger wordt.

De achtweekse MBSR-training

Deze ‘Mindfulness training voor volwassenen’ (MBSR training) is ontwikkeld door Dr. Jon Kabat-Zinn vanuit het medisch centrum van de Universiteit van Massachusetts.

Jon Kabat-Zinn heeft wetenschappelijk onderzochte kennis over stress gecombineerd met kennis uit bewustzijnsdisciplines als meditatie en yoga. De achtweekse training is erop gericht om deelnemers vaardigheden van opmerkzaamheid aan te leren, zich bewust te worden van wat zich in het hier en nu voordoet, zonder daarover te oordelen of het te willen veranderen.
Zo leer je gaandeweg positief om te gaan met stress, spanning en pijn.  Je zelfvertrouwen neemt toe en je leert om eenvoudig in het moment te zijn, rust te vinden in jezelf. Op die manier ontwikkel je meer veerkracht.

De MBSR training bestaat uit:

  • een intakegesprek
  • acht wekelijkse groepsbijeenkomsten van tweeënhalf uur per bijeenkomst
  • een werkboek
  • meditaties om thuis mee te oefenen
  • een individuele eindevaluatie
  • individuele ondersteuning indien gewenst

Tijdens de week volgend op de bijeenkomst ga je aan de slag met wat je hebt geleerd.

Locatie

De MBSR trainingen vinden plaats in de regio Amsterdam, locatie nader te bepalen.

Agenda

Kijk hier voor de eerst volgende data van de training ‘Mindfulness training voor volwassen’.

Kosten

De deelnemersprijs bedraagt € 525 voor de acht weken en een Stiltedag (inclusief lunch). Het is ook mogelijk deze training individueel te volgen. De kosten bedragen dan € 675. De genoemde prijzen zijn excl.BTW.

Steeds meer werkgevers zijn bereid om de training geheel of gedeeltelijk te vergoeden.Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt deze training sinds 2015 gedeeltelijk bij burn-outklachten. Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse Mindfulness training MBSR voor verzekerden van 18 jaar en ouder. Via deze link vind je de overzichtspagina met informatie over de vergoeding van een Mindfulness training. Voor verzekeringen voor studenten klik hier.

Voorwaarden

De Mindfulness training moet gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 is. Peggy Carlier is VMBN lid Categorie 1. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.

Geïnteresseerd of inschrijven?

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor een MBSR training voor volwassenen? Neem dan contact op met Peggy Carlier via 06 – 461 154 20 of info@mindfulminds.nl.

Schrijf je in

Via onderstaande button schrijf je je in voor de de training ‘Mindfulness voor volwassenen’. Vermeld bij je inschrijving dat het om deze training gaat en je telefoonnummer. Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Pin It on Pinterest